Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ
Μας το προσφέρουν σαν «ψαγμένο» ορεκτικό σε Ιταλικά εστιατόρια, μα αυτή η μυρωδάτη, ελαφριά, απόλυτα υγιεινή απόλαυση είναι στην πραγματικότητα το … Χαβιάρι των Ελλήνων!
Εδώ θα σας δείξουμε πώς να το φτιάξουμε μόνοι μας γρήγορα και πανεύκολα! Η πρότασή μας είναι ο δικός μας αγαπημένος γευστικός συνδυασμός αλλά υπάρχουν χίλιοι περισσότεροι ανάλογα με τα γούστα του καθενός!

Για Πάστα Ελιάς Απλή θα χρειαστούμε : 2 φλιτζάνια ελιές χωρίς κουκούτσι, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, Ρίγανη, πιπέρι, 1 σκελίδα σκόρδο.

Για Πικάντικη Πάστα Ελιάς θα χρειαστούμε : 2 φλιτζάνια ελιές χωρίς κουκούτσι, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, Ρίγανη, πιπέρι, 1 σκελίδα σκόρδο, Δεντρολίβανο, ξύσμα πορτοκαλιού, Καρύδια, (στην ποσότητα που θέλουμε), Κάπαρη, λιαστή ντομάτα.

Τι κάνουμε;
Βάζουμε τα υλικά για την Πάστα Ελιάς της αρεσκείας μας στο μίξερ και πολτοποιούμε. Μόλις ο πολτός μας είναι έτοιμος τον τοποθετούμε σε καθαρό, γυάλινο βάζο και είμαστε έτοιμοι! Αν θέλουμε η Πάστα μας να διατηρηθεί ακόμα περισσότερο, βάζουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο επάνω στην Πάστα όταν είναι μέσα στο βάζο, για να είμαστε σίγουροι πως θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο χειμώνα αν διατηρούμε το βάζο σε σκιερό και δροσερό σημείο, μέχρι τον επόμενο Νοέμβριο, Δεκέμβριο που οι ελιές είναι πάλι στο φόρτε τους και στην ιδανική εποχή για να παρασκευάσουμε αυτό το εξαίσιο έδεσμα!
Και δεν ξεχνάμε πως αυτή τη γεύση μπορούμε να τη συνδυάσουμε παντού. Στα σάντουιτς, τις σαλάτες, τα ορεκτικά, ακόμα και σαν μια μικρή αταξία μεταξύ γευμάτων με λίγο φρέσκο ψωμί ή μια φρυγανιά. Πάνω απ’ όλα όμως χωρίς τύψεις μιας και είναι απόλυτα φυσικό προϊόν, που φτιάξαμε με τα χεράκια μας και παράλληλα περιέχει και όλα τα θρεπτικά συστατικά της ελιάς και των μυρωδικών που θα επιλέξουμε να βάλουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: