Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Τι χρειαζόμαστε :
Για τη βάση :
110 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα βανίλια
1 πρέζα αλάτι
60 ml. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού

220 γρ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπείκιν πάουντερ

Για τη σοκολάτα :
250 γρ. κουβερτούρα
1 σοκολάτα υγείας με γεύση πορτοκάλι
180 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. φυτική κρέμα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα τριμμένη

Πώς το κάνουμε :
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ, την ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το αλάτι .Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπείκιν παόυντερ και το ρίχνουμε και αυτό στο μίγμα.
3. Αφού χτυπήσουμε καλά όλα τα υλικά αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί 30 λεπτά. Στη συνέχεια το απλώνουμε σε ταψάκι 24 εκ. αφού πρώτα έχουμε στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα.
4. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7-8 λεπτά.
5. Σε μπέν μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες με το βιτάμ. Το μίγμα θα είναι έτοιμο όταν γίνει πολύ ρευστή η σοκολάτα.
6. Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα με λίγη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ και προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε μέσα και την λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε την καρυδόψιχα ή την αμυγδαλόψιχα και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
7. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μίγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε ξανά για 12-13 λεπτά στους 170 βαθμούς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να πιάσει μια ελαφριά κρούστα.

Λίγα μυστικά ακόμα.
Καλό θα ήταν να αφήσετε τη σοκολατοπιτα να κρυώσει περίπου μια ώρα και μετά να την κόψετε. Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: