Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΥ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
Υλικά.
Μπακαλιάρος 3 φιλέτα ξαλμυρισμένα
Πατάτες 1 κιλό
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Γάλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο 3 σκελίδες πολτοποιημένες
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού

Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαϊντανό 3 κλωνάρια ψιλοκομμένο

Οδηγίες.
Πλένουμε τον μπακαλιάρο, τον βάζουμε να σουρώσει, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε να γίνουν πουρές. Στην συνέχεια στον πουρέ  προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε σε ένα ταψί τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα αλείφουμε με το ηλιέλαιο και με το πολτοποιημένο σκόρδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα καλύπτουμε με τον πουρέ που έχουμε φτιάξει. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φιλέτα. Μετά το βάζουμε στο γκριλ για να ροδοκοκκινίσει για 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε τα φιλέτα. Σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: