Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ.

Υλικά για 4 μερίδες :
2 σκουμπριά, (περίπου 1/2 κιλό το καθένα)
150 γρ. λευκό κρασί
4 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ψιλοκομμένος βασιλικός
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
3 βρασμένες πατάτες
1 λεμόνι (ο χυμός του)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση :
Αφού καθαρίσουμε το σκουμπρί από τα εντόσθια, βάζουμε το μαχαίρι επάνω από το κεντρικό κόκαλο και χωρίζουμε το πρώτο φιλέτο, χωρίς να φτάσουμε να κόψουμε και το άλλο φιλέτο.
Με μεγάλο μαχαίρι χτυπάμε, κόβουμε και βγάζουμε από το ψάρι το κεντρικό κόκαλο.
Το πλένουμε εσωτερικά και το ανοίγουμε πάνω σε σανίδα κοπής σαν βεντάλια.
Το αλατίζουμε ελαφρά. Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες σε μικρούς κύβους.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε το σκόρδο, κομμένο σε φετούλες. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα αρωματικά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
Σωτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμη και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τη γέμιση ανάμεσα από τα φιλέτα ψαριού και γυρίζουμε το επάνω φιλέτο έτσι ώστε να κλείσει το ψάρι.
Το δένουμε γύρω γύρω με σπάγκο κουζίνας, για να μη χυθεί η γέμιση.
Μεταφέρουμε με δύο σπάτουλες τα ψάρια στο ταψί τον φούρνου.
Ρίχνουμε σε κάθε ψάρι 2 με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αδειάζουμε το κρασί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά κόβουμε τον σπάγκο και σερβίρουμε τα φιλεταρισμένα ψάρια μαζί με τη γέμιση. Καλή επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: